zaterdag 31 maart 2012

het tassenmuseum

in de nieuwsbrief van het tassenmuseum het volgende:

Samen op Stap! Schoenen, tassen en hoeden van 1900 tot nu

Van 3 april tot en met 2 september 2012
De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van tassen en schoenen van 1900 tot nu: van een accessoire tot een ‘must have’, essentieel voor elke vrouw die op stap gaat. De eigen collectie tassen van het tassenmuseum wordt aangevuld met schoenen en hoeden uit andere collecties. Samen geven ze een beeld van de tijd, de mode, de economische en technologische ontwikkelingen en gewoontes.

In Samen op Stap! zijn historische en hedendaagse schoenen en tassen van ontwerpers en modehuizen zoals Chanel, Prada, Christian Louboutin, Stella McCartney, Manolo Blahnik en Jan Jansen te zien. Ook de recentelijk aangekochte rode vintage clutch met bijpassende Herbert Levine schoenen van de Amerikaanse actrice en zangeres Bette Midler worden getoond.

De tentoonstelling bevat verder schoenen van de uitgebreide collectie uit de Northampton Museum and Art Gallery in Engeland. Hoeden en accessoires komen uit de privé verzameling van Tiny Meihuizen-Wijker, die de grootste hoedencollectie van Nederland beheert. Andere bruikleengevers zijn: schoenenontwerper Jan Jansen en Renate Volleberg, Prada, en de hoedenontwerpers Marianne Jongkind en Mirjam Nuver. Tassenmuseum Hendrikje is alle bruikleengevers zeer erkentelijk voor hun medewerking.

Geen opmerkingen: