zondag 4 maart 2012

extremely loud and incredibly close

book coverextremely loud en incredibly close
Gallery photoGallery photoGallery photoGallery photoGallery photo
Dankzij een gratis voorvertoning van de VARA zag ik zondag deze prachtige film.
Het boek Extremely Loud and Incredibly Close (vertaald als Extreem luid en ongelooflijk dichtbij) is geschreven door Jonathan Safran Foer, en wordt beschouwd als een van de eerste belangrijke werken waarin de aanslagen in New York een rol spelen. De filmversie wordt geregisseerd door Stephen Daldry.
Het verhaal draait om de 9-jarige Oskar, die zijn vader verloor tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn grootouders wisten te ontkomen aan het bombardement op Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oma woont in het gebouw naast dat waarin Oscar woont en ze hebben contact via een walkie-talkie. Na de dood van zijn vader vindt hij in een vaas een sleutel in een envelop met het opschrift 'Black'. Ervan uitgaande dat zijn vader hem een boodschap wilde nalaten, gaat hij in New York op zoek.
Deze zoektocht door de jongen die het Aspergersyndroom heeft leidt tot verrassende ontmoetingen en pijnlijke momenten van het kind dat gevangen zit in zijn dwangmatigheid. Hij krijgt op een gegeven moment hulp van de huurder van zijn oma die niet meer kan praten en die communiceert dmv op blaadjes geschreven notities. Max von Sydow speelt die huurder op een onnavolgbare manier.
De film boeit van het begin tot het einde en ik had menig zakdoekje nodig....

1 opmerking:

Martine zei

de foto vind ik bijzonder........
XXXm