dinsdag 20 maart 2012

HUGO

Hugo PosterVanavond de film Hugo gezien.
Het verhaal van een jongetje die in de klokken van een treinstation in Parijs woont. Zijn vader overlijdt en hij wordt zonder pardon meegenomen door zijn oom die hem leert hoe hij de klokken moet bedienen en daarna verdwijnt de man. Hugo overleeft doordat hij eten steelt en omdat hij een doel voor ogen heeft. Zijn vader heeft een robot gered uit de kelder van een museum en Hugo doet er alles aan om het ding te repareren. De robot kan schrijven en de jongen hoopt op een boodschap van zijn vader.
Martin Scorsese maakt met deze film een ode aan de oude films, verpakt in een prachtig verhaal. Het jongetje Hugo gespeelt door Asa Butterfield speelt samen met tegenspeelster CloĆ« Moretz een mooie rol innemende rol. Ben Kingsly is DE oude meester, jammer dat ik deze film niet in 3D heb kunnen zien. Dat neemt niet weg dat ik betoverd ben.
Sascha Baron Cohen ( Borat) zie ik in deze film voor het eerts in een "serieuze", edoch licht komische rol die hem niet misstond.
Terecht verdiende oscars: Voor Hugo waren er Oscars voor: beste camerawerk, beste art direction, beste sound editing, beste sound mixing en beste speciale effecten.

Geen opmerkingen: