maandag 26 maart 2012

intouchables

Intouchables (2011)Vanavond zag ik de komedie Intouchables, een film over Philippe, gespeeld door Francois Cluset. Hij is een steenrijke Parijzenaar die een nieuwe persoonlijke verzorger zoekt. De Senegalees Driss ( Omar Sy) is niet echt op zoek naar een baan hij zit in het rijtje sollicitanten omdat hij een handtekening nodig heeft om zijn uitkering te kunnen behouden.
Philippe ziet echterwel  iets in die donkere man met zijn pretogen en nodigt hem uit voor een proefmaand. Driss komt vanuit de banlieu's van Parijs terecht in een wereld die hij eerder niet kende en die zijn leven voor altijd verandert . Philippe is verlamd vanaf zijn nek, maar is gelukkig zijn gevoel voor humor niet verloren. Driss, gaat vrijwel zonder géne en met een nuchtere kijk op het leven voor Philippe zorgen. Gaandeweg groeit er een mooi gevoel voor elkaar tussen de mannen, ze dagen elkaar uit om meer van het leven te maken. De film kent leuke licht hilarische momenten, maar heeft op momenten ook gevoelige scenes zonder sentimenteel te worden.
Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en op het einde van de film zie je dat de mensen waar dit verhaal over gaat nog steeds met elkaar bevriend zijn.
Een echte aanrader voor een fijne filmavond.

1 opmerking:

Monique zei

Echt een geweldige film, heb 'm een paar dagen geleden gezien en zeker de moeite waard!