dinsdag 20 maart 2012

sint Joep

St. Joep Markt 2011 in Sittard.Gisteren was het sint Joep in Sittard, de jaarmarkt trok weer heel veel publiek. De standwerkers riepen om het hards om hun handel kwijt te worden en om een eervolle vermelding binnen te slepen. Het is een van de oudste en een van de grootste jaarmarkten van Nederland.  Zo'n 5 kilometer marktkramen staan dan in de Sittardse binnenstad opgesteld, en een 70-tal standwerkers, waaronder burgemeester Sjraar Cox, boden op een aanstekelijke manier hun producten of diensten aan het publiek aan. Het was een dag die enorm veel bezoekers van buiten trok en ook een die door vele oud-Sittardenaren werd benut om de stad weer eens te bezoeken. In de Sittardse café's is het dan ook vaak alsof je een reünie binnenvalt: tal van oude bekende loop je er - vanwege de drukte vaak letterlijk - tegen het lijf.
Ik was er zelf al een aantal jaren niet meer geweest en werd aangenaam verrast door een driemansband die met een tuba, trommel en gitaar het publiek vermaakte en ook door het duo verkleed als dwerg die door de stad liepen.

1 opmerking:

Monique zei

Gistermorgen hebben we meteen de webcam op de Markt in Sittard geactiveerd om te kijken! Weet je dat er al een standwerker om half 5 's ochtends zijn kraam aan het opzetten was!! Was heel leuk om dit evenement van hier uit mee te maken! De volgende keer moet je wel even zwaaien naar de camera :))