maandag 24 december 2012

groene wissels

Op de pagina van Groene Wissels vonden we een wandeling die ons door drie stadsparken in Amsterdam voerde. De route was duidelijk beschreven en goed te volgen.
Het begon op station Sloterdijk en al vrij snel liepen we in deze drukke stad door de natuur. Daarna volgde de buurt Bos en Lommer waar opvallend veel kleine buurtprojecten te zien waren. Taalles voor vrouwen, een restaurantje in een oud buurthuis waar een mooie groene kruidenkar voor de deur stond.
Daarna volgde het Erasmuspark, niet zo heel groot, maar wel met een mooi herborium.
Richting Mercatorplein liepen we door straten met huizen van de Amsterdams school, prachtige gebouwen uit begin negentien honderd.
Het Rembrandpark was de tweede groenstrook, een groot park met eeuwenoude bomen, veel vijvers en nogal geheuveld gebied. Na weer een stukje door de stad volgde het Vondelpark wellicht het meest bekende park van Amsterdam.
De wandeling is ongeveer 12 kilometer lang en echt een genot om te lopen.

U zult het niet geloven, maar na een kwartiertje wandelt u al over een vlonderpad tussen rietkragen; wel omgeven door stedelijke bebouwing, maar toch… Door sfeervolle wijken met prachtige straten wandelt u van het ene naar het ander stadspark en daar doorheen, dat zijn het Erasmus-, Rembrandt en Vondelpark. In het laatste mag u zelf uw wandelpaden kiezen, die zijn er genoeg en door de smalle vorm van dit langgerekte park is verdwalen uitgesloten. De route naar het Centraal Station volgt u aan de hand van de goed aangevende gemeentelijke handwijzers. Omdat u dan geen routebeschrijving hoeft te lezen kunt u volop genieten van de wandeling over het altijd gezellige Leidseplein (met de prachtige Stadsschouwburg), de super gezellige (en ook drukke) Leidsestraat, de Singel (met het befaamde Eet- en Biercaf├ę De Beiaard) het Rokin en uiteraard de Dam. Denk eraan: dit is geen rondwandeling, u eindigt op station Amsterdam-Centraal. Bent u met de auto gekomen (niet doen, parkeren is in deze stad peperduur) dan bent u met 1 halte weer op het Sloterdijkstation.

Geen opmerkingen: