woensdag 1 augustus 2012

Starbuck

Starbuck PosterIn Foroxity in Sittard-Geleen kun je nu films gaan zien die eigenlijk alleen maar in het filmhuis-cirqui gedraaid worden. Arthouse cinema by Foroxity. Vanavond zijn we er de eerste keer naar toe geweest en we zagen de film Starbuck.
De film gaat over David Wozniak die een zooitje gemaakt heeft van zijn leven. Al zijn fantastische plannen lopen op niets uit en hij eindigt met een grote geldschuld die met harde hand wordt opgeëisd door een groepje gangsters.
Zijn vriendin is zwanger, maar ze gelooft er niet ( meer) in dat hij een goede actieve vaderrol zal kunnen spelen in het leven van hun kind.
Een advocaat komt hem intussen vertellen dat het ( in het verleden) veelvuldig doneren van zijn sperma geleid heeft tot 533 nazaten en dat 142 daarvan via een rechtzaak eisen dat zij te weten zullen komen wie die biologische vader is.
Hij krijgt een enveloppe met daarin de namen, geschiedenissen en de foto's van die 142 jong volwassenen. En ondanks het feit dat hij er niets mee te maken wil hebben wint zijn nieuwsgierigheid. Wat volgt zijn prachtige komische en vaak ontroerende scenes.
Zijn vriend en zijn advocaat, zelf vader van vier kinderen waarvan je nooit de moeder te zien krijgt, gaat namens hem de rechtzaak aan, ook weer met een hilarisch resultaat.
Alle acteurs en actrices in deze Frans-Canadese film zijn perfect gecasted.
Het enige vreemde aan de film is de Franse taal vermengd met vreemd klinkende Engelse woorden. Niet dat het storend is, maar het valt wel op.
Deze film is een echte aanrader!!

Starbuck won op het festival van Calgary de publieksprijs en in Valladolid de Pilar Miró Award en de prijs voor beste acteur.


Geen opmerkingen: