dinsdag 28 augustus 2012

social deals

Wellicht kennen jullie het fenomeen van de social deal al wel. Je maakt een account aan en dan klik je op de stad ( steden) waar je voorkeur naar uit gaat. De social deals varieren van ergens lekker eten, sauna, nagelstudio en zo meer. Heel leuk systeem waar je voordelig een en ander mee uit kunt proberen.
Zo gingen we enige tijd geleden naar een kookworkshop van kookstudio Maastricht.

In de Wijkergrachtstraat in een mooie keuken leerden we die avond hoe we pasta moesten maken.

 

Hoe we een lekkere visschotel maakten op Italiaans wijze.

                                    hoe we een bruschetta moesten maken
en hoe we het geheel beëindigden met het Italiaanse toetje Panna Cotta met vers fruit.( niet geschikt voor vegetariërs)
 Voor mij was er een aangepast vegetarisch menu.





K



Kooookkssttuuddi iioo Maaaassttrri iicchhtt




Valkenburgerweg 162, 6305 EB Schin op Geul, Mobiel: +31(0)613254254, Fax: +31(0)847359380

Deelname op eigen risico. Kookstudio Maastricht aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor opgelopen

schade of letsel gedurende onze workshops. Bij deelname gaat u hiermee akkoord.









Panna Cotta met vers fruit




Ingredienten voor 6 personen










3 blaadjes gelatine

600 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

5 eetlepels basterdsuiker

Beetje citroenrasp

350g vers fruit









Bereiden










Doe de slagroom en suiker in een klein pannetje en roer op laag vuur tot de suiker

is opgelost. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes doorkoken. Doe dan de vanillesuiker

erbij. Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp erdoor.

Week de velletjes gelatine in koud water. Knijp ze uit als ze soepel zijn en roer ze

door de gekookte room, net zo lang tot ze zijn opgelost.

Schenk het mengsel in 6 schaaltjes en laat opstijven in de koelkast, afgedekt met

plasticfolie.

Dompel voor het serveren de onderkanten van de schaaltjes even in heet water en

draai ze vervolgens om op een klein bordje.

Was het fruit, pureer 1/3 deel en besprenkel de panna cotta met de moes; garneer

met de rest van het fruit.





www.kookstudiomaastricht.nl

Geen opmerkingen: