Zo gingen we enige tijd geleden naar een kookworkshop van kookstudio Maastricht.
Hoe we een lekkere visschotel maakten op Italiaans wijze.
en hoe we het geheel beëindigden met het Italiaanse toetje Panna Cotta met vers fruit.( niet geschikt voor vegetariërs)
Voor mij was er een aangepast vegetarisch menu.
K
Kooookkssttuuddi iioo Maaaassttrri iicchhtt
Valkenburgerweg 162, 6305 EB Schin op Geul, Mobiel: +31(0)613254254, Fax: +31(0)847359380
Deelname op eigen risico. Kookstudio Maastricht aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor opgelopen
schade of letsel gedurende onze workshops. Bij deelname gaat u hiermee akkoord.
Panna Cotta met vers fruit
Ingredienten voor 6 personen
3 blaadjes gelatine
600 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
5 eetlepels basterdsuiker
Beetje citroenrasp
350g vers fruit
Bereiden
Doe de slagroom en suiker in een klein pannetje en roer op laag vuur tot de suiker
is opgelost. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes doorkoken. Doe dan de vanillesuiker
erbij. Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp erdoor.
Week de velletjes gelatine in koud water. Knijp ze uit als ze soepel zijn en roer ze
door de gekookte room, net zo lang tot ze zijn opgelost.
Schenk het mengsel in 6 schaaltjes en laat opstijven in de koelkast, afgedekt met
plasticfolie.
Dompel voor het serveren de onderkanten van de schaaltjes even in heet water en
draai ze vervolgens om op een klein bordje.
Was het fruit, pureer 1/3 deel en besprenkel de panna cotta met de moes; garneer
met de rest van het fruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten