dinsdag 7 augustus 2012

come un chef

Comme un chef Movie Poster

 Weer een leuke art-housefilm in Foroxity in Sittard-Geleen


Een chefkok met de hete adem van de aandeelhouders in zijn nek vindt in een getalenteerde hobbykok de ideale rechterhand om zijn driesterrenrestaurant nieuw leven in te blazen.
Een fijne combinatie van ingrediënten voor een sprankelende komedie: een aanstekelijk verhaal, een kijkje achter de schermen van de haute gastronomie en de charismatische Jean Reno in een van de hoofdrollen.
Regisseur Daniel Cohen, voormalig acteur, houdt erg van de dynamiek van een komisch duo. Omdat sinds L’AILE OU LA CUISSE (1976) met Louis de Funès geen enkele Franse komedie zich in een sterrenrestaurant heeft afgespeeld, was de keuze voor de setting snel gemaakt.
Als regisseur komt de carrière van Cohen traag van de grond. Zijn eerste film (LES DEUX MONDES) flopte. COMME UN CHEF werd beter ontvangen, al vond de Franse pers de film nogal vlak. Let wel: COMME UN CHEF kwam in Frankrijk tegelijk uit met INTOUCHABLES, waartegen elke andere komedie bleekjes afsteekt. (ms)

1 opmerking:

maria zei

Dag Elly , Bravo !!!! vind het zonnig fris ( soms een ietsie pietsie minder duidelijk , maar 't kan ook aan m'n ogen liggen hé .Frisse groet maria