woensdag 11 april 2012

paprika/bloemkoolsoep


1 dikke aardappel in blokjes
3 paprika grof gesneden
Stronk en stronkjes van een bloemkool
1 ui grof gesneden
3 teentjes knoflook geperst
1 kuipje kruidenkaas ( Liddl)
1 bouillonblok ( naar smaak, ik gebruik uiteraard een groentenbouillonblok)
1 ½ liter water
1 eetl. olie ( naar smaak)
3 kopjes kleine bloemkoolroosjes.
Je begint met het bakken van ui en knoflook, daarna doe je de rest van de groenten, de bouillonblok en het water erbij.
Sudderen tot gaar en dan met de staafmixer pureren.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat beetgaar koken.
De kruidenkaas los roeren met hete soep en dan toevoegen aan de soep.
eventueel peterselie en of basilicum als garnering.

1 opmerking:

Monique zei

Aan die ingrediënten kan ik hier wel komen en de kruidenkaas maak ik zelf wel. Het ziet er heerlijk uit, zal de kok eens vragen of hij dat wil maken ;)