zondag 24 juni 2012

paddenstoelpie



750 gram paddenstoelen
olie om te bakken
3 teentjes knoflook
scheut vega oestersaus
scheut dunne sojasaus
peper/ zout naar smaak
verse rode peper klein gesneden
2 eieren
scheut alpro quisine of slagroom

op hoog vuur de paddenstoelen bakken, knoflook en rode peper toevoegen en meebakken, afblussen met de sojasaus en de oestersaus, zout en peper naar smaak.
Af laten koelen en de eieren met de room toevoegen.


voor het piedeeg:

325 gr tarwebloem,
200gr koude roomboter of margarine,
6 eetl ijskoud water (genoeg voor twee vormen van 17 cm)

De bloem in de kom van de keukenmachine of op het aanrecht zeven.
De boter kleinsnijden en samen met het water bij de bloem doen.
Alles snel tot een glad en soepel deeg kneden.
In plastic folie verpakken en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.

Het deeg uitrollen en de vorm bekleden, vullen met het paddenstoelenmengsel, bestrijken met geklopt ei en daarna 45 minuten bakken op 180 graden.



3 opmerkingen:

Martine zei

Pie met paddenstoelen heb ik nog nooit gemaakt maar dit recept ziet er zo goed uit dat ga ik proberen. Thanks............
XXXm

Anoniem zei

Hhhhmmmmmmm!!!! (Ik moest wel erg lachen om de titel, die las ik in het nederlands :))

maria zei

Ja zo slim was ik ook en dacht wat voor iets lekkers en raars is me dat ? Blij dat ik lees dat ik niet alleen ben daarmee .Zal gesmaakt hebben op deze frisse zomerdag
lieve groet maria