zondag 17 juni 2012

incendies ( vertaling van google: branden)

Incendies PosterVanavond heb ik het voetballen ontweken door te kijken naar een van de indrukwekkendste films van de laatste tijd.
Je volgt het verhaal van de kinderen zowel als het verhaal van de moeder, soms is het een beetje verwarrend over wie wie is, maar dan zie je de dochter met een gsm en weet je dat zij het is ipv de moeder, de twee actrices lijken nogal op elkaar. Het plot van de film is verpletterend.Beklemmende thriller en noodlotsdrama ineen. Tweeling Jeanne en Simon gaan op zoek naar hun roots in een door oorlog verscheurd Midden-Oosten. Daar doen ze een gruwelijke ontdekking. Naar het succesvolle gelijknamige toneelstuk, dat vorig jaar als Branden werd opgevoerd door het Ro Theater.

Na de dood van hun moeder heeft haar testament voor de tweeling Jeanne en Simon een aantal verrassingen in petto. Ze moeten een verzegelde envelop bezorgen: Jeanne bij haar vader en Simon bij zijn broer. Hun vader is echter al jaren dood en van een broer hadden Simon en Jeanne nog nooit gehoord.
Jeanne vertrekt naar het Midden-Oosten in de hoop daar de mysteries uit het verleden van haar moeder te ontrafelen, maar stuit op veel tegenwerking. Familieleden en ooggetuigen laten het pijnlijke, door oorlogen geteisterde verleden liever rusten.
Incendies is een noodslotdrama maar ook een meeslepende thriller: na verschillende wendingen in het verhaal komt de ontknoping van het raadsel als een mokerslag aan. De film van Canadees Villeneuve (Maelström) is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van de schrijver Wajdi Mouawad. Het Nederlandse theatergezelschap Ro Theater oogstte in 2010 al veel lof met Branden, een bewerking van het stuk.

1 opmerking:

Monique zei

Bedankt weer voor de tip, de download staat aan ;)