dinsdag 27 november 2012

hemel op aarde
Afgelopen zondag mocht ik figureren bij opnames voor de film Hemel op Aarde, een co-productie tussen filmhuis Pupkin uit Amsterdam en filmhuis Caviar, Red Herring en de AVRO.

De opnames van zondag speelden in een natuurgebied waar een grote groep figuranten en enorm veel mensen van de crew bij elkaar kwamen. Er stonden grote tenten waarin men zich kon verkleden, waar je kon wachten op je scene, waar de hele dag door catering was. Ook wagens voor de attributen, een tent voor visagie en kapsters, een keukenwagen. Grote toestellen van de mensen van de speciale effecten, prachtige old-timers die meedraaiden in de scenes.


Ik was samen met een aantal andere dames een non. We kenden elkaar allemaal niet, maar het klikte dusdanig goed dat we heel veel lol beleefd hebben tijdens de uurtjes wachten. En wachten doe je....tijdens de telkens weer opnieuw op te nemen scenes waarbij je op je plekje bleef staan of zitten. Of wachten op de achtergrond totdat je weer opgeroepen werd. Je was voortdurend omringd door mensen die opletten dat je er goed bleef uitzien, of dat je je opdrachten goed uitvoerde.
Het was een dag van s'ochtend om half negen thuis vertrekken en s'nachts om drie uur weer terug komen. Maar het was helemaal de moeite waard om alles mee te mogen maken. Met heel veel bewondering voor mensen die in deze industrie hun werk met zoveel passie doen ben ik naar bed gegaan.

de Synopsis is als volgt:
1979. Een dorp in Limburg.
De 13-jarige, brave Bart Geraedts wil zo veel mogelijk goede daden doen. Zijn credo is: wie goed doet, goed ontmoet. Dan wordt hij plotseling tot over zijn oren verliefd op de wereldwijze en uiterst verleidelijke 16-jarige Moniek Verheije. Hij krijgt heimelijk een relatie met het drie jaar oudere meisje. Vanaf dat moment gebeuren er allemaal vreselijke dingen in zijn leven en in dat van zijn ouders. Bart vermoedt dat dit komt doordat hij meer met Moniek bezig is dan met zijn goede daden. Hij zal moeten kiezen tussen de liefde voor Moniek en het daarmee verder tarten van het lot, óf zich afsluiten voor zijn liefdesgevoelens en terug keren op het rechte pad. Hij kiest voor het laatste, maar tot zijn schrik lijkt het lot zich daar niets van aan te trekken. Moniek wordt ernstig ziek. Barts wereldbeeld wankelt. Hij is bereid alles op te offeren om het lot gunstig te stemmen en de liefde van zijn leven te redden…

HEMEL OP AARDE is een ontroerende, maar ook grappige film van Bijbelse proporties over de tijd van Grease, over de eerste grote liefde en over het lot.

1 opmerking:

Anoniem zei

wat ein sjoone daag mot dat gewaes zeen