woensdag 1 februari 2012

Marilyn


Gisteren zag ik de film "My week with Marilyn". De hoofdrol wordt gespeeld door Michelle Williams die Marilyn speelt met haar sexy poses en dramatische oogopslag. De andere hoofdrol is voor de Britse loopjongen Colin Clark (Eddie Redmayne), een filmfanaat van deftige afkomst die dolgraag bij de film wil werken.
Na wat weinig eervolle hand- en spandiensten krijgt Colin van Olivier (smakelijke rol van Kenneth Branagh, ook voor een Oscar genomineerd) de droomtaak zijn idool Monroe terzijde te staan bij haar Britse filmopnames. De naïeve jongeman wordt al snel haar vertrouwelingDe echte (en inmiddels overleden) Clark schreef liefst twee boeken over zijn week met Monroe, en de kans is groot dat hij daarin met een flinke roze bril heeft teruggeblikt.
Monroe toont zich meermalen in haar volle naakte glorie aan hem, en hij brengt zelfs een -kuis- nachtje met haar door. Ongetwijfeld zijn deze herinneringen aangedikt, maar de prachtige subtiele vertolking van Michelle Williams maakt alles goed.
Want Williams imiteert Monroe niet, maar maakt er een gelaagde rol van: ze speelt Norma Jean die Monroe speelt (‘zal ik haar zijn?’) wanneer dat nodig is.
Williams, is terecht voor een Oscar genomineerd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wil ik zien!! Dank voor de tip!