donderdag 19 januari 2012

street art/ wildbreien

In het kader van de tentoonstelling Street-Art wordt het plein voor museum  het Domein veranderd in een kleurrijk tafereel. In de krant en via de site van het domein een oproep om oude breisels te doneren.

 Brei-guerilla
Street-Art
22.12.2011 - 26.02.2012
Breng je oude breiwerk naar Museum Het Domein

Brei-guerilla is een nieuwe vorm van Street-Art die je de laatste tijd steeds meer ziet opdoemen in het straatbeeld van met name de grote steden. Omdat op de historische afdeling van het museum op dit moment een textieltentoonstelling te zien is leek het ons leuk om de buitenkant wat op te vrolijken met deze vorm van textiele straatkunst.
De kunstenaars Veronique de Jong en Aniek Schiepers gaan het voorplein van Museum het Domein voorzien van een vrolijke  aankleding.  Zij willen hiervoor met name bestaand brei- en haakwerk gebruiken.  De foto’s geven een impressie van hoe het er uit zou kunnen gaan zien.
Omdat we het idee hebben dat er op veel zolders nog wel oude zelfgebreide of gehaakte truien, sjaals, mutsen of zelfs tafellakens en spreien liggen  die niet meer worden gedragen of gebruikt maar die de maker - die er zoveel uren werk in heeft zitten- ook niet zomaar weg wil gooien, hopen wij u met deze oproep ertoe aan te zetten uw oude breisels een tweede leven te gunnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuk initiatief! Ik vind vooral die boom erg grappig met die bolletjes...! Helaas heb ik zelf geen oud breiwerk voor je, maar succes met verzamelen!