woensdag 25 januari 2012

rundskop/ bullhead

Vanavond zag ik de film "Rundskop" of "Bullhead" zoals hij in het Engels genoemd wordt.
De film is genomineerd voor een Oscar en wat mij betreft is dat zeer terecht. Een sterk verhaal en sterke karakters.Een aanrader!!

In Los Angeles is bekendgemaakt dat 'Rundskop', het speelfilmdebuut van Michaël R. Roskam, is genomineerd voor de Foreign-language Academy Award, de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. 'Rundskop' is de zesde Belgische Oscarnominatie in deze categorie

Enorm succes
Sinds de wereldpremière van de film op 2 februari 2010 heeft 'Rundskop' zowel bij ons als in het buitenland een ongelooflijk traject afgelegd. In België werd hij met meer dan 460.000 bezoekers de meest bezochte lokale film van 2011. Zowel in Vlaanderen als Franstalig België wordt de film geapprecieerd.

Prijzenregen
In september sleepte hij op het Filmfestival van Oostende zes Vlaamse Filmprijzen in de wacht (onder andere Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur). Ondertussen raakte ook bekend dat 'Rundskop' aan Franstalige zijde negen nominaties heeft voor de Prix Magritte die op 4 februari worden uitgereikt.

Internationaal ging 'Rundskop' vorig jaar in première op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. Vervolgens ging de film op tournee via diverse internationale festivals waar hij regelmatig in de prijzen viel. Zo zijn er de onderscheidingen op de Festivals van AFI Los Angeles, Palm Springs, Austin, Montréal, Motovun (Croatië), Moskou, Manresa (Spanje), Beaune, Les Arcs en Saint-Jean de Luz (Frankrijk).

Geen opmerkingen: