zondag 6 november 2011

in de trein

In de trein aan de  andere kant van het gangpad zaten/lagen drie jonge mannen. Uit hun gesprek maakte ik op dat ze de avond ervoor gefeest hadden en dat ze liever in bed waren blijven liggen. 
Twee van de drie bleken broers te zijn en ze maakten zich druk over de verjaardag van hun moeder waarnaar ze onderweg waren. Ze hadden geen cadeau, ze hadden zelfs geen kaart op de post gedaan.
Toen hoorde ik een vrouwenstem die zei dat ze er niets aan kon doen dat ze hun gesprek gevolgd had ( zo als iedereen in de wagon) en dat ze misschien wel iets voor hun had. Ze had nl net een aantal prachtige kaarten gekocht in Utrecht en als de jongens wilden mochten ze een daarvan van haar overkopen.
De jongens bestudeerden de kaarten en lazen hardop voor wat er op te lezen was. Ze kozen de kaart met de volgende tekst:

Bloemen hebben zoveel kleuren
Bloemen hebben zoveel geuren
Bloemen om geluk te wensen
Verschillende bloemen
Voor verschillende mensen
Maar speciaal voor jou een bloemenkaart
Met veel geluk, omdat jij verjaart
!
Tevreden leunden ze achterover, waarbij een van hen zei dat ze uren gezocht hadden naar die kaart met die speciale tekst. Ze zouden er nog een bos bloemen bij doen ( te koop op het station) en tegen hun moeder zeggen dat ze zelf maar een voorstelling in de schouwburg moest uitzoeken waar ze dan later het kaartje voor zouden kopen..


Geen opmerkingen: